Szerintem! ...és remélem szerinted is!
Ha meg van benned a gyógyulás iránti olthatatlan vágy, az erőt és kitartást ad ahhoz, hogy végig csináld.
Persze, ez nem könnyű, tudom. De az biztos, hogy egy sokszorosan megtérülő befektetés.
Amennyiben valamilyen kérdésed van a témával kapcsolatban, tedd fel nyugodtan a Fórumban.
Többek között, a következő dolgok miatt ajánlom a fehérjeitalt.
"A kutatók a tejsavó egyre több olyan lehetséges orvosi alkalmazási területét fedezik fel, amelyek meglehetősen váratlanok és eltérnek a tejsavó hagyományos immunrendszer-erősítő, rákellenes és izomépítő hatásától. Mint a legtöbb úttörő tudományágban, ezek az új kutatások is még csak előzetesek, további tesztelésre szorulnak, de ettől függetlenül igen izgalmasak.
Így például a tejsavófehérje képes lehet enyhíteni a stresszt, csökkenteni a kortizol szintet, növelni az agy szerotonin szintjét, javítani a májfunkciókat a hepatitis bizonyos fajtáiban szenvedőknél, valamint csökkenteni a vérnyomást, hogy csak egy párat említsek hatásai közül. Íme néhány a számos kutatási területből, amelyek a tejsavóproteinek lehetséges alkalmazási módjait kutatják.
A kutatások egy nagy hányada, amiből a gyógyszergyáraknak igen komoly bevételei is származnak, az agy szerotonin szintjének az emberek hangulatában játszott szerepét vizsgálja. Néhány a legjobban jövedelmező gyógyszerek közül éppen a szerotonin szintet növeli.
Ilyen például a Prozac, egy ismert gyógyszer, aminek a fő hatása valószínűleg az agy szerotonin szintjén keresztül fejtődik ki. A Prozac, Paxil, Celexa és Zoloft mind antidepresszánsok, amelyek növelik a szerotonin szintet, és szelektív szerotonin újrafelvétel-gátló szereknek hívják őket, röviden SSRI-nek (az angol "selective serotonin reuptake inhibitors" kifejezés rövidítése).
De egyik ilyen gyógyszer sem termel közvetlenül szerotonint, míg egyes táplálékkiegészítők, mint például a triptofán és a 5-HTP aminosavak közvetlenül szerotoninná alakulnak.
Az agy megnövekedett szerotonin szintje javítja az emberek stressztűrő képességét, csökkenti a kortizolt, gyakran eredményez megkönnyebbülést a depresszióból, akárcsak csökkenést a fájdalom-érzékenységben és az idegességben. Ezzel szemben az alacsony szerotonin szint depressziót és idegességet eredményez. A tudósok úgy vélik, hogy az étkezés által megnövelt triptofán szint képes növelni az agy szerotonin szintjét.
Egy közelmúltban végzett tanulmány megvizsgálta, hogy az alfa-laktalbumin - ami a tejsavófehérje egyik fő része és nagyon magas triptofán tartalma van - növeli-e a vér triptofán szintjét, valamint csökkenti-e a depressziót és a kortizol szintet olyan stresszre érzékeny alanyoknál, akiket akut stressz-terhelésnek tettek ki.
A kutatók 29 "stresszre igen érzékeny" és 29 "stresszre kevésbé érzékeny" személyt vizsgáltak kísérletükben, amely placebo-kontrollált, dupla-vak rendszerű volt, tehát sem az alanyok, sem az orvosok nem tudták, hogy ki kapott hatóanyag mentes palcebot és ki valódi laktalbumint. A teszt résztvevőit terhelésnek tették ki a tejsavófehérjében található alfa-laktalbumin, illetve nátrium-kazeinát (egy másik tej-forrású fehérje) tartalmú étkezési program követése után.
A kutatók az ily módon történő táplálkozás által befolyásolt változásokat figyelték a vér triptofán szintjében, és annak arányát a többi nagy semleges aminosavhoz (LNAA) képest, valamint a változásokat a közérzetben, a pulzusban és kortizol szintben, amely adatokat felmértek az okozott stressz előtt és után is.
Elképesztő módon a vér triptofán szintjének aránya a többi aminosavhoz képest 48 százalékkal magasabb volt az alfa-laktalbumin kúra után, mint a kazeines fajta után. Ehhez az eredményhez társult még a csökkenés a kortizol szintben, valamint a magasabb prolaktin koncentráció."
Részletek, Will Brink és Radnai Tamás a
"Tejsavófehérje: nem csak egy egyszerű testépítő protein" című tanulmányából.
Összefoglalva, a tejsavófehérjében levő aminósavak:
Enyhítik a szorongást és a feszültséget.
Javítják az emlékezőképességet és a szellemi frissességet.
Segítik a koncentrálóképességet.
Mérsékelik a depressziót.
Elősegítik a zsírok elégését és így az energia felszabadulását.
Erősítik az immunrendszert.
Serkentik az agy működését.
Tehát igen nagy szükségünk van rájuk!
Szerinted, honnan van bennünk az a hatalmas optimizmus, hogy elhisszük, az a rengeteg szemét, méreg, felesleges kamukaja, amiket nap mint nap beletuszkolunk a testünkbe, nem okoz problémákat az idegrendszerünkben?
Szerinted, honnan van az az óriási bátorság, amivel az évmilliók alatt kialakult rendszerre és annak törvényszerűségeire fittyet hányva, megalázzuk sejtek billióinak tökéletes munkáját és nem számolva a következményekkel, falunk, vedelünk mindent ami kezünk ügyébe kerül?
...mert én nem tudom! Csak azt tudom, hogy az agy, az a szervünk, ami a leggyorsabban reagál a táplálkozás során bejuttatott anyagokra.
Így aztán ne csodálkozzunk azon, hogy ha valami olyasmit juttatunk be a szervezetünkbe ami neki nem tetszik, arra nagyon gyorsan válaszol, rendszerint nekünk nem tetsző módon.Sajnos, a mai ember a táplálkozása során, kb. 65-75%-ban teljesen felesleges, toxikus, TÁPANYAGBAN SZEGÉNY anyagokat, valamint allergéneket juttat be a szervezetébe, megnehezítve, teljesen ellehetetlenítve annak működését.FIGYELEM!!! Nem győzöm ismételni!!!
A búza pl., a világ három legrangosabb pszichiátriai intézetének allergén listáján, mind a három intézetnél, az első ötben van. Dr. Keith Mumby, nemzetközileg elismert klinikai ökológus, allergológus szerint, a búza a leggyakoribb allergén. A második a tejtermékek csoportja és itt egyből egy kis érdekességet is megemlítenék a témával kapcsolatban.
Egy Londonban közzétett tanulmányból kiderül, hogy laktózérzékenységben szenvedett a nagy természettudós, Charles Darwin is. Ha tejet vagy tejszínt fogyasztott, evés után 2-3 órával (ma már tudjuk: ennyi idő kell a laktóznak, hogy eljusson a vastagbélbe, ahol végül feloldódik) hányással, gyomorfájdalmakkal, súlyos kimerültséggel, bőrproblémákkal és depresszióval küszködött.És nemcsak az evolúciós elmélet megalkotója, hanem a családja is hasonló tünetekre panaszkodott, ha tejet, sodót fogyasztottak." Ugye-ugye? Gondoltad volna?
Dr. Keith Mumby szerint, ha volna valaki aki rávenné az embereket, hogy ezeket az élelmiszereket mellőzzék, drámai változásokat lehetne elérni az egészségi állapotukban. (én elég régóta próbálkozom ezzel, mint a mellékelt ábra mutatja, több-kevesebb sikerrel.):-)
Na, és még valami, hogy jobban értsd miért tiltott a hőn szeretett kenyér (pékárú, tészta és minden ami búzából és glutént tartalmazó élelmiszerből készül).
Kérlek, figyelmesen olvasd el!A bélnyálkahártya felszínén bélbolyhok helyezkednek el. A bélbolyhok alkotják a bél felszívó, aktív anyagcsere felületét. A gabonákban (búza, árpa, rozs) levő glutén (gliadin) hatására, a bélbolyhok ellaposodnak, elsorvadnak, majd teljes mértékben elpusztulnak. Így a bél felszívó, aktív felülete jelentősen csökken, roncsolódik. Képzelj el egy dús, hosszú szálú subaszőnyeget, amit fűnyíróval gondosan lenyírtak.
A bélbolyhok károsodásával a köztük lévő immunsejtek száma lecsökken. Azokon a területeken, ahol a bélfal ellaposodott és hegesedett, az immunsejtek és a "jó" baktériumok eltűnnek, ami teret enged az idegen anyagok (emésztetlen tápanyagok, vízből, levegőből és ételből származó betegséget okozó baktériumok, Candida, paraziták/férgek) lerakódására.Az immunsejtek hiányában, ezek a baktériumok és élősködő paraziták, a belekben található tápanyagokkal táplálkoznak, tovább szaporodnak és a szervezet számára mérgező anyagokat termelnek, melyek a következő tüneteket okozzák:
Hasmenés vagy székrekedés. Cisztaszerű pattanások a bőrön. Arcüreg-, húgyhólyag- és vaginális gyulladás. Az idegrendszerre ható mérgek esetén idegesség, nyugtalanság, fejfájás, migrén, kimerültség, alvászavar és depresszió jelentkezhet.Mindezeket tetézi még az is, hogy miután a bél felszívó, aktív felülete sérül, súlyos tápanyaghiány alakul ki és azt ugye nem kell részleteznem, hogy egy mentális problémákkal küzdő ember számára mekkora gondot jelent, az idegrendszer normális működéséhez nélkülözhetetlenül szükséges anyagok hiánya. Hiszen, mint tudjuk, a tápanyaghiányos táplálkozásnak óriási szerepe van a depresszió, a pánikbetegség és a rossz közérzet kialakulásában.
Vicky Rippere, a Londoni Pszichiátriai Intézet klinikai pszichológusa szerint, a leggyakrabban problémát okozó élelmiszerek a következőek:
1.) búza és búzából készült termékek
2.) tejtermékek
3.) élelmiszer-adalékok
4.) kávé
5.) alkohol
6.) csokoládé
7.) cukor
A lista felállítását, betegeken végzett vizsgálatok és kísérletek előzték meg, melyek eredményeként minden esetben, látványos javulást értek el a listán szereplő élelmiszerek elhagyásával.
Szóval kezded már érteni, hogy miért létszükséglet az étrenddel kapcsolatos dolgokat betartanunk?
FIGYELEM!!! (Ezt sem győzöm ismételni!)
A B3- és a B6-vitaminok hiánya a valóságérzékelés megváltozását és képzelgéseket idéz elő, melyek később hallucinációkba csapnak át.
Mentálhigiénés problémákat elő lehet idézni és meg lehet szüntetni a szervezetben a vitaminok szintjének megváltoztatásával.
A jó kedélyű, kiegyensúlyozott, stabil idegrendszerű emberben is kialakulhat depresszió, ha B3-vitamin, vagy folsav hiánya van.
Számos mentális problémát meg lehetne szüntetni bizonyos tápanyagok szervezetbe történő nagy arányú bevitelével. (Ezt az egészet olvasd el még egyszer és TEDD MAGADÉVÁ!)
Tehát, vannak bizonyos anyagok, melyek nélkül egész egyszerűen nem létezik jó kedély, lelki nyugalom, szellemi frissesség.
Na jó, de akkor mi a megoldás? A megoldás egyszerű! Felejts el mindent amiben búza, árpa, vagy rozs van. A rizs, a kukorica, a köles, a hajdina, az mehet.
Természetesen, nem állítom azt, hogy a "normális teljes körű táplálkozás" mindenkinél egyformán mentális problémákat okozna. A tej, a liszt, a cukor ugyan mindenkinél okoz valamilyen problémát, de pszichés zavarok, csak azoknál az embereknél alakulnak ki, akiknek erre születési adottságuk van.
Ezeknek az embereknek azonban, felettébb ajánlott elkerülni azoknak az anyagoknak a fogyasztását, amelyek ezeket a zavarokat felerősíthetik.
Tehát, ha valakinek születési adottságainál fogva hajlama van az agyi anyagcserezavarokra (már pedig, ha ezt olvasod akkor Neked valószínűleg igen!), akkor annak legyen az az első dolga, hogy kiiktatja az étrendjéből azokat az ételeket és italokat, amelyek ezeket az agyi anyagcserezavarokat okozzák.
Aztán, mielőtt bármibe is kezdene, lássa el a szervezetét a szükséges tápanyagokkal!
Vannak csodák! Csak dobd bele a cilinderbe az elszántságot, a megtervezett, tudatos életvitelt, a kőkemény munkát és kijön belőle az EGÉSZSÉG!
Gondolkozz el ezen!
Forrás: http://www.panikbetegseg.eu/
A lista felállítását, betegeken végzett vizsgálatok és kísérletek előzték meg, melyek eredményeként minden esetben, látványos javulást értek el a listán szereplő élelmiszerek elhagyásával.
Szóval kezded már érteni, hogy miért létszükséglet az étrenddel kapcsolatos dolgokat betartanunk?
FIGYELEM!!! (Ezt sem győzöm ismételni!)
A B3- és a B6-vitaminok hiánya a valóságérzékelés megváltozását és képzelgéseket idéz elő, melyek később hallucinációkba csapnak át.
Mentálhigiénés problémákat elő lehet idézni és meg lehet szüntetni a szervezetben a vitaminok szintjének megváltoztatásával.
A jó kedélyű, kiegyensúlyozott, stabil idegrendszerű emberben is kialakulhat depresszió, ha B3-vitamin, vagy folsav hiánya van.
Számos mentális problémát meg lehetne szüntetni bizonyos tápanyagok szervezetbe történő nagy arányú bevitelével. (Ezt az egészet olvasd el még egyszer és TEDD MAGADÉVÁ!)
Tehát, vannak bizonyos anyagok, melyek nélkül egész egyszerűen nem létezik jó kedély, lelki nyugalom, szellemi frissesség.
Na jó, de akkor mi a megoldás? A megoldás egyszerű! Felejts el mindent amiben búza, árpa, vagy rozs van. A rizs, a kukorica, a köles, a hajdina, az mehet.
Természetesen, nem állítom azt, hogy a "normális teljes körű táplálkozás" mindenkinél egyformán mentális problémákat okozna. A tej, a liszt, a cukor ugyan mindenkinél okoz valamilyen problémát, de pszichés zavarok, csak azoknál az embereknél alakulnak ki, akiknek erre születési adottságuk van.
Ezeknek az embereknek azonban, felettébb ajánlott elkerülni azoknak az anyagoknak a fogyasztását, amelyek ezeket a zavarokat felerősíthetik.
Tehát, ha valakinek születési adottságainál fogva hajlama van az agyi anyagcserezavarokra (már pedig, ha ezt olvasod akkor Neked valószínűleg igen!), akkor annak legyen az az első dolga, hogy kiiktatja az étrendjéből azokat az ételeket és italokat, amelyek ezeket az agyi anyagcserezavarokat okozzák.
Aztán, mielőtt bármibe is kezdene, lássa el a szervezetét a szükséges tápanyagokkal!
Vannak csodák! Csak dobd bele a cilinderbe az elszántságot, a megtervezett, tudatos életvitelt, a kőkemény munkát és kijön belőle az EGÉSZSÉG!
Gondolkozz el ezen!
Forrás: http://www.panikbetegseg.eu/
és hol lehet kapni ilyen tejsavós fehérjeport? :)Gondolom ez vegánoknak nem jó...
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésRéka vagyok a Tények Extra riportere. Az antidepresszánsokról készítek anyagot, hogy Magyarországon mennyire terjedt el a használatuk és szeretnék egy interjút készíteni veled, természetesen arc nélkül, hogy mik a tapasztalataid.
Akár telefonos, akár személyes interjú is lehet és maximum 10 percet venne igénybe.
Várom a visszajelzésedet!!
Üdvözlettel:
Réka
E-mail: reka.kovasznai@tv2.hu
Mobil: +36-30-367-2094
Vegig próbáltam 6 féle gyógyszert egyre rosszabbul vagyok tőle.
VálaszTörlésÉs miben nyilvánul meg?
Törlés